Tuesday, September 10, 2013

Szellemi betevő

Múlt héten a csillagok szerencsés összjátéka folytán előbb Jan van den Boomen, később Raoul Renier barátommal sikerült összefutnom néhány órára, és a hármas találkozó is csak egy hajszálon múlt (én olyan szőkésbarnának láttam, de pont felőle sütött a nap, úgyhogy majd az illetékes írótárs kijavít; jut eszembe, milyen volt a koncert?). Be kell vallanom, örömmel olvasom mindkét kolléga írásait, de összehasonlíthatatlanélmény némi sör vagy bor fölött (most valahogy mindkettejükkel fröccsöztünk) eszmét cserélni életről, irodalomról (M*-ról is persze, de azért csak mértékkel). Jó kedvre deríti az embert.

Ezzel összefüggésben meg kell említenem, hogy nem lehetek elég hálás a saját háttérországomnak, aki nem csak a tervezett (Boomen), de a váratlan (Renier) időpontokban is el tud engedni itthonról (azért mégiscsak vasárnap délután / este volt, hélló!), dacára annak, hogy sokszor hétköznap is lekésem a fürdetést.

Viszont ezek nélkül meg nem menne, mert bármennyire is magányos foglalkozás az írás, néha kell a segítség: az ember néha megakad, tépelődik, elveszti a kedvéét, és ilyenkor hatalmasat tud lökni egy-egy ötlet, vagy csak egy vállon veregetés, hogy hát ne csináld már, így tovább!

Az aktuális elakadásról Boomen kollégának meséltem hosszasan, és szokott segítőkészségével és rutinjával addig kérdezgetett, míg egyszer csak be nem kattant, hogy ezt most így és így kellene, és láss csodát, mire pár nappal később újra összefutottunk, már egy fejezettel előrébb jártam.

Kár, hogy közben meló (civil meló) is van bőven, úgyhogy nem haladok úgy, mintha csak ezzel foglalkoznék, de rajta vagyok az ügyön. Köszönöm a támogatást!

4 comments:

V said...

No örülök, hogy megint él a blog. :) Sok sikert kívánok hozzá, de azért ne szakadj bele! :) A Luníros aktivitás most úgyis kárpótol kicsit mindenkit M* fronton. A könyv és filmbeszámolókat viszont hiányolom, sok jó műhöz segített hozzá.

Sok sikert!

JJS said...

Lesznek beszámolók: ami azt illeti, fejben már válogatok egy ideje, hogy miről érdemes hosszabban értekezni :-)

V said...

Jó mióta rendesen dolgozó ember lettem azóta én is jobban megértem mi az mikor arról beszélsz, hogy polgári meló. :) A blogról sok nagyon jó könyvet olvastam el, meg úgy tudod őket ajánlani, hogy megjön az íze is. Fogság, A nyitott mű, Harmonia Caelestis. Említetted már, hogy lehetséges a Magus nem lesz elég néhány ötletedhez a későbbiekben, meg ahogy látom már a Százháború is jócskán feszegetett kereteket. Alakul valami nem-fantasy fronton?

Anonymous said...

Az én hátországom meg fekete, és ha már itt tartunk, neki is hálásak lehetünk az elengedésért (hiszen a találka nekem éppoly váratlanul esett be, mint neked), bár igaz, hogy ennek érdekében meg kellett vesztegetned őt egy Százháborúval… :D

Egyébként meg, ha könyves beszámolókat forgatsz a fejedben, kicsit bővebb terjedelemben a molyos reflexióidnál, részemről noszogatnálak a MesterMűvek felé, hiszen most már teljes sorod van belőle… :)

RR