Wednesday, December 02, 2009

Ez + az tripla

Lássuk csak, mit is. Ja igen. Szóval volt itt ez a szavazás, hogy melyik regény tetszik jobban, a Hőseposz-e, avagy az Abbitkirálynő, és bő egy hónap alatt 19 szavazat érkezett, amit köszönök szépen. Mivel mindig vannak új olvasók, úgy döntöttem, marad kint a kérdés, hátha fordul a kocka, és idővel vezetni fog az Abbitkirálynő, de ez persze nem elvárás, csak írtam valamit, hogy ne legyen túl rövid ez a poszt.

A másik, hogy mint az látszik, megint bütyköltem kicsit a modulokkal (jobb szélső sáv), felkerült közéjük egy olyan, hogy 'Twitter agymenés', mert a Twitter, ha másra nem, arra mindenképpen alkalmas, hogy engem érdeklő apróságokat megosszak bárkivel, aki kíváncsi esetleg. A kimondottan magánjellegű dolgok szerintem továbbra sem tartoznak ezek közé, de olykor egy-egy link, épp olvasott könyv, ami önálló posztot nem követel stb. könnyen bekerülhet ide. Továbbá a jövőben itt adok majd hírt arról, hogy áll a Sárkány és Unikornis, mármint napi szinten. Jól haladtam, rosszul haladtam, nem is akarok haladni, megint húztam belőle, már el is fogyott... ilyesmi.

Ugyanekkor a címkesor is rövidült: rájöttem, hogy nincs mindenre szükség külön listában, így csak a legfontosabbak illetve a legátfogóbbak maradtak. Ideje volt, mint arra Marcus is utalt a megjegyzések közt. És hogy miért csak most? Mert eddig nem tűnt fel, hogy ki lehet választani, melyek jelenjenek meg, és melyek ne. Silly me.

Az megvan, hogy Ridley Scott Mennyei királyságának Jeruzsálem-díszleteit a forgatásra felépítették Marokkóban, és még mindig állnak? GRRM itt fotózkodott velük.

6 comments:

JJS said...

Ha valaki sejti, miért halt be a friss megjegyzések ablak, még azelőtt, hogy bütyköltem volna az oldalsávot, ne habozzon szólni! Vagy csak én nem látom? Vagy blogspot-hiba...?

Marcus said...

Már akartam jelezni... ilyenkor manuális üzemmódba kell váltani, azaz bütyköld tovább az oldalsávot, hátha attól megjavul. :) (Pl. a twittert és a hozzászólásokat cseréld fel, aztán nézd meg.)

JJS said...

Köszönöm: próbáltam, de nem jártam sikerrel. Rákeresve kiderült, hogy elég gyakori hiba ez az adott widgetnél, néha működik, gyakrabban nem, szóval lecseréltem egy másikra. Szebb mondjuk nem lett... de átmeneti megoldásnak megteszi.

Marcus said...

Most viszont van egy "recent comment" és egy "friss megjegyzések" is. Bónusz egyébként, hogy nekem időnként a twitteres gadget sem jelenít meg semmit.

JJS said...

A recentet azért láthattad újra, mert a friss megjegyzések boxban sajnos nincs ugrás a kommentre link, és próbáltam a recentből kiolvasni, de ahhoz előbb be kellett ágyaznom. Ez a buta rendszer meg közben mentett. Ráadásul nem lehet érdemben babrálni az újat, de mindegy, akkor egyelőre marad, ahogy van. Ha valaki tud egy tutifrankó modult a helyére, kap érte egy sört, bármikor és bárhol behajthatja.

Twitteres modul baját én még nem észleltem, de abszolút elhiszem :-)

JJS said...

Magad uram, ha más nem alapon beraktam a kommenteket RSS feedként, és ezzel mára lezártam a témát :-)