Wednesday, May 12, 2010

Háttéranyag: A Tanuriai Királyság (I.)

No, hát ez a nap is eljött, rendbe tettem egy rég megígért anyagot igazából az utolsó simítások hiányoztak, kigyomlálni a tizenhárom évvel ezelőtti maradványokat, és stilárisan is átgyúrni még egyszer. A Tanuriai Királyság tinédzserkorom M* kalandjainak egyik fő színtere volt, ezért már a Hőseposzban igyekeztem kanonizálni, aztán az Abbitkirálynőben többször is említésre került, végül pedig ott játszódott a Farkas a ködben c. elbeszélésem; szóval jó úton halad a dolog. Ha és amikor elmesélem azt a történetet, amely lezárhatná a Hőseposz függőben maradt szálait, akkor Tanuria még nagyobb szerepet kaphat de most senki ne kérdezze, hogy abból lesz-e bármi valaha is. Egyelőre álljon itt a háttéranyag első fele, Tanuria történelme P. sz. 3690-ig, aztán majd jön a második fele is (egy héten belül), csak azzal még vacakolnom kell.

Update: javítottam a XI. századi Tanuriai Királyság bukására vonatkozó évszámot, az előző dokumentumban a tervezett, és nem a Bíborgyöngyökben végül megjelent évszám szerepelt.

Tanuria 3690-ig


(A térképrészlet a Bíborgyöngyök A fogadás c. kötetből származik, Beelze és Domoly alkotása.)

4 comments:

Anonymous said...

deja vu,

Pentád. Persze, reménykedünk, hogy másképp végzed.

cels.

Anonymous said...

Anonymous, ez nagyon gennyláda beszólás volt.

Miért nem kussolsz inkább?

Ringworm

JJS said...

Urak, és kimondottan celsior, nem szívesen moderálok, de az efféle nem-mondom-de-mégis kardcsörtetésnek legfeljebb magánban a helye. Mivel először szólok, ez most maradjon, de az esetleges folytatását kíméletlenül törölni fogom, és a hasonlókat jövőben is bármely további posztnál, minden figyelmeztetés és különösebb lelkifurdalás nélkül.

Unknown said...

Részemről tudomásul véve. Igen részeg voltam ugyan, amikor kommenteltem, de mind a tartalmat, mind a stílust józanon is vállalom. Mindazonáltal nem azért járok ide, hogy ilyesmikkel vacakoljak.